Boomplantdag 17 maart vervalt

Datum: 07-03-2019


Boomplantdag 17 maart vervalt

BOOMPLANTDAG van zondag 17 maart VERVALT…

Het lijkt een gebed zonder einde te worden, maar helaas zal ook de aankomende Boomplantdag van zondag 17 maart vervallen vanwege uitblijven van uitbreiding van het Arboretum-terrein.
De gebruikelijke Vrijwilligersdag, die altijd één dag voor de Boomplantdag plaatsvindt, zal ook worden verschoven.


Gelukkig zijn er nog steeds gesprekken gaande met Gemeente Oss over alternatieve gebieden in Geffen, maar voor nu betekent het een pas op de plaats en het wederom in ‘de wacht zetten’ van meer dan 10 Boomplanters.
Het bestuur hoopt op niet al te lange termijn goed nieuws rondom uitbreiding naar buiten te kunnen brengen, maar voor het planten van nieuwe bomen zal moeten worden gewacht op het nieuwe plantseizoen, t.w. half november 2019.

KUNSTBURCHT VOOR DASSEN
Stilzitten doet het bestuur allerminst. Op verzoek van Stichting Das en Boom en in samenwerking met Gemeente Oss is op het Arboretum een kunstburcht voor dassen aangelegd. En nu maar hopen dat de dassen hun weg naar hun oude stekkie weer terug zullen vinden. 
In overleg met Harald en Mimi Arts zal het door hen geschonken bankje, dat in de buurt van de kunstburcht zou worden geplaatst, nu zo’n 50 meter naar het westen verhuizen.

VERBETERING PADEN EN BEWATERINGSYSTEEM
Om de toegankelijkheid voor de minder validen te verbeteren wordt binnenkort gestart met de aanleg van PADVAST. Daarnaast zal worden begonnen met het aanleggen van het eerste bewateringssysteem. Mocht het zo’n warme zomer worden als in 2018, dan kunnen we de bomen met gemak van water voorzien.

Als dan in april de bloemenmengsels weer kunnen worden ingezaaid, is het wachten op lekker warm voorjaarsweer en af en toe een flinke regenbui, zodat we in mei/juni hopelijk weer kunnen genieten van een mooie en kleurrijke bloemenzee op het Arboretum.
Wordt vervolgd.

Facebook