Op Bomenpad door Geffen

In opdracht van onze stichting zijn door Marlieke van den Hurk en Leny Romme educatieve wandelroutes door Geffen samengesteld voor kinderen van groep 5 t/m 8 van de Basisschool.

 

Er zijn drie verschillende routes:

-          Route Noord-Oost

-          Route Noord-West

-          Route Zuid

 

De kinderen zijn bij iedere route ongeveer anderhalf tot twee uur op pad, onder begeleiding en in groepjes van 5 á 6 kinderen.

Ze komen langs verschillende monumentale - of herinneringsbomen. In het boekje dat ieder kind hierbij meekrijgt staan korte informatieblokjes, vragen en praktische opdrachten.

 

Een rugzakje met materialen

Ieder groepje krijgt één rugzakje mee met praktische materialen die ze nodig hebben voor de opdrachten onderweg.  Een boomhoogtemeter, een kompas, een meetlint, een stappenteller, een zoekkaartenboek en een potloep (een klein doorzichtig potje met een loepdeksel).

Het gaat vooral om kijken en doen. De kinderen leren op een actieve en ontspannen manier om te kijken naar de bomen in ons dorp. Ze ontdekken b.v. waarom vroeger bomen voor een boerderij in lei-vorm werden gesnoeid en hoe ‘De Wiel’ in Geffen is ontstaan. In Geffen is zelfs een straat waar allemaal ginkgo’s zijn aangeplant.  De kinderen ontdekken het bijzondere blad van deze boom.

Tijdens route Noord-West gaan de kinderen op bezoek bij een fruitteler.

Route Zuid gaat vooral richting het Arboretum en ook daar is veel te zien voor kinderen.

 

Voor alle basisscholen

Het startpunt van iedere route is basisschool De Wissel in Geffen.

Natuurlijk kunnen ook andere basisscholen die daarvoor belangstelling hebben de routes komen lopen. Een mooie kennismaking met het dorp Geffen.

 

Op korte termijn zullen de uitgiftepunten bekend worden gemaakt.

 

Op Bomenpad Torenklanken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep 7 op Bomenpad

Facebook