Sierappel

By Kilo22 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10247145

By Kilo22 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10247145

Sierappel

De Grieken en Romeinen hebben voor de verspreiding van de Malus in Europa. Er is een grote diversiteit aan vormen, bloeikleur, vrucht en afmeting van de vrucht.  Appelhout is decoratief en wordt voor draaiwerk gebruikt.

 

Heel veel soorten in groeivormen, kleuren, geur en grote diversiteit bij afmeting en kleur van de vrucht. Appelhout is sterk en decoratief en wordt vaak gebruikt voor draaiwerk.

De kleur van de vruchten is zo intens, dat Sneeuwitje juist door de roodheid van de appel, wordt verleid.

De soort: twijgen purperbruin, roodachtig uitlopend. Blad in de zomer bronskleurig tot purperachtig groen. Grote paars/roze bloemen in mei gevolgd door ong. 1,5 cm grote rode tot paarsrode sierappeltjes.

 

Malus toningo ‘Brouwers Beauty’ – Sierappel  
De bloesem van de Malus is altijd rijk, evenals de hoeveelheid vruchten. Deze sierappel heeft lichtroze bloesem met in de nazomer gele tot okergele vruchten van ca. 1cm in doorsnede. De hoogte en breedte van de boom blijft beperkt met 5-6 meter. De groeiwijze is opgaand met doorgaande houttakken.  

op 20-11-2016 geplant door familie van Rijn - van den Heuvel (nr.16.022)

 

Malus Rudolph – Sierappel 
Het blad van de Rudolph is ovaal bronsrood naar donkergroen en 6-8cm groot. De bloem is donkerpaars / roze, en bruinpaars in knop, de Rudolph bloeit in mei. De vruchten zijn langwerpig oranjegeel 1,5-2cm. De Rudolph is een mooie cultivor. 

 

op 20-11-2016 geplant door Ties van Dinther en Sandra Topée (nr.16.026)

 

Malus ‘Red Obelisk’ Sierappel

Kleine zuilvormige boom, twijgen purperbruin 5-6 m¹. Bladeren lopen bronskleurig uit, in de zomer donkergroen. Bloemen openen witroze en verbloeien zuiverwit en worden erg groot met een doorsnee van wel 6 cm!

 

 

Op 21-11-2021 geplant door Familie Topée (nr. 21.099)

Facebook