Visie en missie

Visie

Het idee om in Geffen tot een bomentuin (lees Arboretum) te komen ontstond rond het jaar 2000, net nadat Geffen haar 700 jarig bestaan (1998) groots had gevierd. Jan-Hein Stadhouders en Harry Peters hebben de gedachten die zij over een Arboretum hadden, in 2001 op papier gezet en zijn daarmee naar de toenmalige verantwoordelijke wethouders gestapt, wat uiteindelijk in 2014 resulteerde tot concrete plannen.

De doelstelling is in die periode niet gewijzigd, wel de manier waarop de overheid naar natuurbeleving kijkt. Het definitief niet doorgaan van de golfbaan -grenzend aan de Geffense bosjes- gaf ruimte om onze plannen nieuw leven in te blazen. 

 

Kern van onze visie is om u te betrekken bij de natuur en natuurbeleving in en rond Geffen.

 

De mens leeft van oudsher in- en is onderdeel van- de natuur. Dat willen wij voortzetten, bewust van de enorme invloed van de mens. Betrokkenheid, gemeenschappelijkheid, educatieve waarden en lange termijn borging van de door ons opgezette structuur zijn daarbij belangrijke elementen.

 

Lees hier onze uitgebreide visie m.b.t. Landschapverbetering tussen Geffen-Oss

 

Harry Peters en Jan-Hein Stadhouders

 

 

Missie

Stichting Arboretum & Natuurbeleving Geffen heeft tot doel:

Het verzamelen, behouden en onderhouden van (authentieke/historische grondgebonden, mogelijk bijzondere) heesters, bomen, struiken en planten.

Bij activiteiten zal eveneens aandacht worden besteed aan recreatieve- en educatieve elementen en verder aan al het geen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn in de ruimste zin van het woord.

De stichting is voor het nut van de gemeenschap, het maken van winst is geen doel. De stichtingsbestuurders verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis en ontvangen geen financiële vergoeding voor deze bestuurswerkzaamheden.

Voel jij je ook aangetrokken door dit initiatief en deze belevingsvorm of wil jij het project steunen met daadkracht, materieel of anderszins? Heeft u iets te vieren of te gedenken? Wilt u een boom laten planten voor een speciale gebeurtenis, bijvoorbeeld een jubileum, de geboorte van uw (klein)kind? Wij begeleiden u indien gewenst graag bij de keuze van een boom, struik etc.


Neem gerust contact met ons op.

Klik hier voor de statuten

Facebook