Vrijwilligersdag 22 april 2017

Datum: 22-04-2017


Vrijwilligersdag 22 april 2017

En een arbeidsintensieve dag was het zéker…


 • De Kastaan heeft ervoor gezorgd dat de toegangspoort naar het Arboretum breder en daardoor toegankelijk is geworden voor minder validen (we moeten nog wel het kleine stukje ‘om’ de poort verharden of (laten?) asfalteren, want dát maakt het wel een stuk gemakkelijker)
 • Daarnaast was Harold van Druenen met zijn mobiele houtzagerij aanwezig om de bomen van de Heesterseweg in planken te zagen, of te halveren voor zitbanken. Indrukwekkend!! 
  En wat een prachtig, écht Geffens hout ligt er nu te wachten om tot mooie banken/bruggetjes en andere bouwwerken te worden omgetoverd. We zijn er SUPER blij mee.
 • De Kunstkring Geffen was met een flink gezelschap aanwezig om een mooie boomstam uit te zoeken, waar een totempaal van gemaakt zal worden.
 • Vogelhuisjes, gekregen van Boomkwekerij M. van den Oever, hebben een prachtig plekje gekregen in de eikenwallen.
 • Verschillende vlierbessen zijn opgeruimd en verwerkt als rillen, wat weer mooie leef- en schuilplaatsen oplevert voor allerlei dieren.
 • Op het lager gelegen terrein zijn op twee plaatsen bruggen (van echte Geffense boomstammen) over de sloot geplaatst.
 • De grasvelden en graspaden zijn weer gemaaid.
 • Enkele betonelementen maken een opstap naar de geplante boom van De Stamtafel (nu die stamtafel nog  )
 • Fa. Van de Camp uit Nuland kwam ons -helaas vernielde- waterpuntstuk herstellen.
 • Verder nog een flink aantal bezoekers: enkele leden van de dorpsraad Geffen kwamen polshoogte nemen; de dorpskern Lithoijen kwam met een flinke delegatie om ideeën op te doen voor een Arboretum in Lithoijen en dhr. Vink van ‘Natuur op Erven’ kwam ons terrein bezoeken.

Tijdens de overheerlijk kop goedgevulde soep (dank je wel Gonnie) waren we er met z’n allen getuige van dat twee ooievaars kwamen overvliegen! Zagen ze dat prachtige, maar nog lege nest nou echt niet??? Hopelijk komen ze nog eens terug…

 

Wat is er hard gewerkt vandaag. En wat zijn we blij met alle vrijwilligers die hun handen vandaag weer keihard uit de opgestroopte mouwen hebben gestoken. Bijzonder dank ook aan onze kanjers David en Bram Stadhouders, die als jongste vrijwilligers absoluut onmisbaar zijn en zeer behendig met kraantjes, shovels, tractors, bussen… eigenlijk met alles wat rijdt, materiaal heen en weer rijden. Met motorzagen aan de slag, betonelementen plaatsen. Echte alleskunners. TOP!

 

Het Arboretum is vandaag wéér een stukje mooier geworden. Dank jullie wel voor alle inspanningen en bezoekers… kom maar snel weer eens kijken en geniet van dit mooie stukje Geffen.

Allen een fijn weekend gewenst,

 

Hartelijke groeten,
namens het bestuur 
Anita Walraven

Facebook