4e Boomplantdag: stormachtig en tegelijkertijd prachtig

Datum: 21-02-2016


4e Boomplantdag: stormachtig en tegelijkertijd prachtig

Een stormachtige en prachtige Boomplantdag

Vandaag hebben we met een kleine groep mensen een fantastische Boomplantdag beleefd.
Bijzondere, prachtige, krachtige, emotionele en stoere verhalen kwamen voorbij. Een ieder had zijn eigen verhaal en zijn eigen behoefte om een boom te planten.


 

Burgemeester Wobine Buijs mocht het spits afbijten met het planten van een Prunus ’Accolade’, waarbij zij terugdacht aan haar studietijd waarbij ze tijdens haar ontgroening vogelkers uit de grond heeft moeten trekken. Ze vond het een mooi gebaar dat ze nu de omgekeerde beweging heeft mogen maken en een sierkers mocht planten. Deze planting is een CO2 compensatie voor de zakenreis die B&W Oss naar Vietnam heeft gemaakt. Wij zijn blij met het enthousiasme dat onze burgemeester toonde bij het zien van de vorderingen van ons Arboretum.

 

De uilenkast die vorig jaar werd aangeboden door De Stamtafel Geffen kreeg een mooie plek. Onze penningmeester Coen Hendrikx nam de kast over van Gilbert van de Meulenreek en klom hoog in de boom om de uilenkast te bevestigen. En nu maar hopen op een uilenfamilie.

 

Hierna vonden een negental privéplantingen plaats.
Van Geffenaren, oud-Geffenaren en nieuwe - of toekomstige Geffenaren. Het heeft ons als bestuur bijzonder geraakt hoe blij mensen waren met het plaatsen van een boom: een plek om hun geliefden te herdenken, een plek om naar terug te keren, een plek om de verbondenheid met hun (oude) woonplaats te omarmen, om trots te zijn op hun kind, vader of moeder, familiebomen. Het was er allemaal. Er werd gelachen en gehuild. Het mocht er allemaal zijn. De verbondenheid die we met elkaar hebben ervaren was ontroerend.

 

En zo wordt deze plek omgetoverd een prachtig bomenpark, waarbij iedereen zijn bijdrage kan leveren en verbinding kan ervaren, door het planten van een boom, door mee te helpen als vrijwilliger, door een donateurschap aan te gaan en vooral door ervan te genieten dat iets moois kan ontstaan als we samenwerken.

 

Moe, maar tevreden en zeer voldaan kruipen we onder de wol en dromen we verder over het verwezenlijken van ons prachtige Arboretum.
Wat zijn we als bestuur trots op onze vrijwilligers en donateurs. Wij danken u allen voor uw aanwezigheid en werken toe naar een nieuwe Boomplantdag, die op zondag 20 maart, dus over vier weken, zal plaatsvinden.

 

Wilt u meer informatie? Kijkt u op www.arboretumgeffen.nl , mail naar stg.arboretumgeffen@gmail.com of bel met Harry Peters 06 - 53130585 of ondergetekende op 073 - 532 4067.

 

Hartelijke groeten, namens het bestuur
Anita Walraven
Secretaris

 

Foto's

Facebook