Bomen planten

Datum: 12-12-2021


Bomen planten

November 2021. De maand waarin duizenden bomen en tienduizenden struiken zijn geplant door een stil leger van "groene" vrijwilligers. Toen de kranten vol stonden over protesten in Amsterdam, tegen de CO 2 uitstoot werden op 6 november door scholen op 500 plaatsen natuurwerkdagen georganiseerd en op 7 november stonden 10.000 vrijwilligers door heel het land in het groen.
Zo ook in de gemeente Oss waar in deze maand al honderden bomen en duizenden struiken werden geplant door vrijwilligers.
In Geffens gebied werden alleen al een paar honderd bomen en twee duizend struiken aangeplant.

Het Arboretum Geffen kende deze maand ook de uitvoering van een aantal werkzaamheden.
De door de Rabobank gesponsorde fruitboomgaard kreeg zijn eerste 20 bomen en er volgen er nog ca 15 extra. Een mooie kamerstructuur is ontstaan door de aanplant van meidoornhaag.

Op 21 november was er weer onze boomplantdag waar we dit keer maar liefst 13 gedoneerde bomen hebben geplant.

Klik hier voor een sfeerimpressie zoals die door onze 'huiscameraman' Jan Verburgh werd gemaakt.
14 groepen, in totaal ca 160 mensen, plantten een boom om diverse redenen. Ook werd er weer hard gewerkt door een, door corona beperkte, groep vrijwilligers. Gelukkig kregen wij steun van Stadhouders Hoveniers, waarvoor wij erg dankbaar zijn.
Het Huisje Boompje Beestje pad kreeg een vlinder op de route en een nieuwe eend werd geplaatst. Alle beelden hebben een onderhoudsbeurt gekregen.
De boomspiegels werden weer schoongemaakt, waar nodig kregen bomen een jute jas tegen zonnebrand. Het hele terrein kreeg een winter beurt en de sloten zijn opgeschoond.

Het is jammer dat Anita Walraven om privé redenen ons per 1 oktober heeft verlaten, zij heeft veel voor het Arboretum betekend en gedaan. Ook hier willen wij haar daarvoor hartelijk danken.

Harry Peters

Facebook