Boom voor jubileum Geffense Kwis

Datum: 04-11-2016


Boom voor jubileum Geffense Kwis

BOOMPLANTDAG ARBORETUM GEFFEN op 20 november 2016

Op zondag 20 november vindt alweer de vijfde BOOMPLANTDAG plaats in het Arboretum aan de Kerkesteeg in Geffen. Sinds het ontstaan van het Arboretum in 2014 zijn 23 bomen geplant. Op 20 november komen er 12 prachtige bomen bij.


MEEBELEVEN?

Vanaf 10 uur zijn de mensen die dit willen meebeleven welkom aan de Kerkesteeg op het Arboretum.

Om kwart over 10 vindt de officiële opening plaats en vanaf half 11 gaan de eerste bomen de grond in. Er zullen ’s morgens ook een aantal privé-plantingen plaatsvinden. Na een korte pauze tussen de middag, worden ’s middags nog 5 bomen geplaatst en hebben we een verrassing, want er komt een…

BOOM VOOR JUBILEUM GEFFENSE KWIS

Op de vraag “Voor wie zou u een boom willen planten?” kregen wij tijdens de Vierdaagse op het Arboretum weer zeer uiteenlopende lieve, emotionele, grappige en prachtige voorstellen.

Het meest werd gekozen voor het 5-jarige jubileum van De Geffense Kwis!

Mooi om te zien hoe een team enthousiastelingen al vijf jaar man en macht op de been krijgen tijdens dit gezellige dorpsevenement. Het dorp in rep en roer, van elk team wel een paar mensen op de fiets op straat om antwoorden te vinden op de meest bizarre vragen, het uitwisselen van informatie tussen de teams en niet te vergeten de grote vraag: “Wie van het team doet dit jaar De Proef”.

Het eindejaars-evenement leeft in het dorp en wordt gewaardeerd door de Geffense gemeenschap.

Rond half twee, twee uur gaat “de beuk erin” voor De Geffense Kwis. U komt toch ook kijken?

EN VERDER?

Het terrein heeft er deze zomer prachtig bijgelegen. Een zee aan wilde bloemen geurden en kleurden de bezoekers tegemoet.

Achter de schermen blijven we met ons team hard werken aan de voortgang van het Arboretum. We blijven nauw in contact met Gemeente Oss over het plan Weverstraat, de omliggende gebieden, de boomstammen van de Heesterseweg, een gebouw voor Scouting/Gilde/Jeugdvakantiewerk/educatieve ruimte Arboretum.

Het ophogen van het terrein, de aan te leggen fietspaden, de nog te graven sloten. We zitten er bovenop en zijn blij met de goede samenwerking met Gemeente Oss.

 

Alle warme contacten, complimenten en steun van onze vrijwilligers worden door het bestuur enorm gewaardeerd en houdt onze focus op het Arboretum scherp.

 

Heeft u interesse in het planten van een boom? Het is ons doel om in februari weer een Boomplantdag te kunnen organiseren. Voor meer informatie kijk op www.arboretumgeffen.nl, mail naar stg.arboretumgeffen@gmail.com of belt u naar Harry Peters, 06 - 53130585 of Anita Walraven, 073 - 5324067

Facebook