Eindelijk mag het weer...

Datum: 08-02-2021


Eindelijk mag het weer...

Bomen planten, eindelijk mag het weer

De vergunningsprocedure is doorlopen voor de uitbreiding van het Arboretum met een positieve uitkomst voor het Arboretum. 
Het heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar nu kunnen de bomen dan ook werkelijk de grond in. 
I.v.m. de Covid-maatregelen kunnen er helaas geen gebruikelijke Boomplantdagen plaatsvinden.

 

 

HOE VERLOPEN DE BOOMPLANTINGEN DAN?

Met onze boomplanters zijn twee opties besproken. Medewerkers van het Arboretum planten de boom op korte termijn, zonder aanwezigheid van de boomplanters. Voor deze optie heeft het grootste deel van de boomplanters gekozen.
Een klein aantal boomplanters wacht liever tot de Boomplantdag in november, waarbij zij de boom met bijbehorende ceremonie willen planten (ervan uitgaande dat dit in het najaar wat betreft Covid-maatregelen weer mogelijk is).

 

WANNEER WORDT GEPLANT?

I.v.m. de Covid-maatregelen mogen we helaas niemand uitnodigen voor de boomplantingen en om te voorkomen dat tijdens het planten van de bomen drukte zal ontstaan, geeft het bestuur geen data door aan de boomplanters, vrijwilligers of pers.
De bomen zijn besteld en zodra deze zijn geplant (we moeten even wachten tot de weersomstandigheden het toelaten), worden de boomplanters direct op de hoogte gebracht.

 

TOT SLOT
Wij zijn ongelooflijk blij dat de uitbreiding een feit is en dat de boomplanters, die zo lang hebben moeten wachten, eindelijk de bomen kunnen laten wortelen op Geffense grond. Zodra de maatregelen worden versoepeld, zullen we de Vrijwilligersdagen weer oppakken, waarbij weer kan worden samengewerkt aan een mooie stukje Geffens groen.

 
Hopelijk tot snel weer,

Hartelijke groeten namens het bestuur,

 

Anita Walraven

PR & Communicatie

 

Facebook