Enorm gezellig Midwinterblazen op het Arboretum

Datum: 23-12-2017


MIDWINTERBLAZEN op het Arboretum was een groot succes!

 

Het was volop genieten gisterenavond. De weergoden waren ons zeer goed gezind, het was heerlijk zacht weer en vrijwel windstil. Fantastisch weer voor het MIDWINTERBLAZEN op het Arboretum.

 

Naar schatting zo’n 80 mensen hadden hun weg naar het Arboretum gevonden. De fakkels leidde hen naar de ontmoetingsplek bij de schanskorfmuur, waar koffie/thee/ranja werd geschonken, maar ook heerlijk Torenbier als sponsoring voor de kerktoren en een kruidig Geffens neutje. Johan van Herpen had een paar pannen lekkere erwtensoep gemaakt en deelde de soep uit. Het Rottenrijk liet nog een paar schalen met kaasjes en worstjes rond gaan, dus de inwendige mens kwam niets te kort.

 

Er werd prachtig gespeeld door Arnaud en Willy van Erp, Sonja van den Heuvel en Rens van Wanrooij, met vooral veel dank aan Willy, die onverwachts Rien van Wanrooij moest vervangen, en die dit fantastisch deed! Rien feliciteren we graag met de geboorte van zijn dochter ????.

 En ik? Ik  mocht ook nog een paar nummers met hen meezingen, superleuk om te doen. Grote glimlach hier.

Twee leerlingen van WIK, Marijn van Dinther en Tom van Grinsven kregen een groot applaus van het publiek voor hun prachtigekerstmedley. Heel fijn dat jullie dit wilden doen jongens!

 

En waar we natuurlijk allemaal op zaten te wachten, was het blazen op de natuurhoorn van Ad van Heiningen. Echter, Ad werd gesignaleerd bij het Bomenpark... te Heesch. Leuk natuurlijk voor Niels van het Bomenpark, maar Niels heeft Ad toch maar doorgestuurd naar ons Arboretum (door sommigen óók bomenpark genoemd), zodat we tóch nog konden genieten van de natuurklanken van Ad’s hoorn.

 

Het sfeervolle kampvuur gaf een mooie, mysterieuze gloed over het terrein en werd dankbaar gebruikt om af en toe even de handen te warmen. Heerlijk. Ook waren enkele nieuwe bewoners van het gebied aanwezig. Heel leuk om kennis te maken.

 

Kijkend naar dit alles besef ik vol trots wat een mooie plek het Arboretum is geworden, waar we met bestuur en vrijwilligers zo graag en hard aan werken, waar saamhorigheid en verbinding voelbaar was, waar het veelzijdige gebruik van deze prachtige en serene plek hopelijk nog tot vele mooie momenten mag leiden.

 

We kunnen concluderen dat dit evenement absoluut voor herhaling vatbaar is en dat met deze try-out het MIDWINTERBLAZEN nieuw leven is ingeblazen.

 

Rens van Wanrooij, dank je wel voor het aan de bel trekken om dit mooie initiatief voort te zetten!

Rien sr. dank voor het maken van de foto’s!

Iedereen dank voor jullie aanwezigheid en bijdragen aan deze fantastische avond,

 

Hartelijke groeten,

Anita Walraven

Secretaris

Facebook