Frankrijk in Geffen...?

Datum: 22-07-2018


Frankrijk in Geffen...?

FRANKRIJK IN GEFFEN…?

Strakblauwe lucht, brandende zon, verdorde gele grasvelden, gerijpt roggeveld, (h)eerlijk eten en drinken, leuke activiteiten, vrolijke muzieknoten en veel… héél veel gezellige mensen!


Je als God in Frankrijk voelen? De sfeer was er afgelopen zaterdag in Geffen absoluut naar. Het was fantastisch proeven en vertoeven op het Arboretum tijdens de We are FOOD-picknick, in samenwerking met Dat is Oss en Effe noar Geffe.


Het idee voor deze picknick kwam van onze burgemeester Wobine Buijs. Zij was zelf aanwezig, gaf een vrolijke speech, waarin ze de kracht van het samendoen onderstreepte, en werd en passant (om toch een beetje bij de Franse taal te blijven) ook nog donateur van onze stichting!
Een héél klein beetje hadden we gehoopt dat ze ons mooi nieuws over de uitbreiding van het terrein had mogen brengen, maar helaas was de tijd daar blijkbaar nog niet rijp voor. Enfin, wij houden de moed erin en staan in de startblokken.


Blij waren we met de standhouders die zich hadden gemeld en erg hun best hadden gedaan om met mooi uitgedoste stands en kleurrijke foodtrucks voor de dag te komen. Fantastisch om te zien. Bakken op Hakken Foodcaravan, Poelierderij Jo van Druenen, De Bakkers Lamers, Imkerij Ecopoll, Muifelbrouwerij, IJsboerderij 'Op de nieuwe kampen' Vinkel, De Broksteeg - uitstapjesspecialist, Sport Expertise Centrum, Tai Chi lessen door Peer van Haaren, De Bibliotheek, EHBO vereniging Geffen (en ik hoop dat ik verder niemand ben vergeten...). Zoveel complimenten gehoord, dank jullie wel voor de mooie samenwerking op ons Arboretum.


Een heerlijke middag vól gezellige activiteiten: er werd gelachen, gespeeld, gegeten, gedronken, geschminkt, geravot en er was zelfs een soort ‘mini-stamtafel’ gesprek gaande. Heerlijk om iedereen zó te zien genieten.

Om 19.00 uur startte de Open Lucht mis, die muzikaal werd ondersteund door Blaaskapel 'de Pompzwengels', en daarnaast -ietwat ongewenst- muzikaal werd omlijst door een feest in de buurt. Mooi hoe meneer pastoor ook over zo'n ongemak toch weer wat leuks weet te zeggen. De vuurdoop voor Chrisjan van Dinther, die een goeie speech gaf, waarna het tijd was voor het traditionele Rogge Maaien. Het blijft een vak apart, het blijft ook boeiend om te zien. 
Het hoger gelegen terrein gaf mooi uitzicht over het steeds kaler wordende Roggeveld. Er stond een schilderij op een ezel en iedereen die wilde mocht mee schilderen, onder begeleiding van Tonny Hanegraaf. Een prachtig tafereel.


Leven als God in Frankrijk? In Geffen kán het gewoon.

Alle standhouders, vrijwilligers (in het bijzonder Liesbeth Van Erp, Tineke Willemse en Marijke Peters) en betrokkenen, héél veel dank voor jullie bijdragen aan dit fantastische evenement, dat wij zéker gaan evalueren en hopelijk vervolgen.
Opmerkingen, wensen, verbeteringen zijn welkom: mail ze naar stg.arboretumgeffen@gmail.com.

Meer sfeerfoto's zien van de We Are Food-picknick? Klik hier.


Een heerlijke vakantietijd gewenst en tot iets,
hartelijke groeten namens het bestuur,

Anita Walraven 
Secretaris

Facebook