Vrijwilligersdag 17-02-2018

Datum: 17-02-2018


 

 

VRIJWILLIGERSDAG 17 februari 2018

 

Vandaag zijn we met een flinke groep vrijwilligers aan de slag geweest om de Boomplantdag voor morgen voor te bereiden. Ook weer een aantal nieuwe vrijwilligers hebben zich aangesloten. Fantastisch dat zoveel mensen zich betrokken voelen bij het Geffense Arboretum en bereid zijn om op hun vrije dag hun handen uit de mouwen te willen steken!

 

De bordjes van de vorige Boomplantdag zijn geplaatst, de boomgaten voor de Boomplantdag van morgen zijn gegraven, boompalen erbij, de bomen zijn gesorteerd, een prachtige houten bank is geplaatst op het lage terrein aan de overzijde van de sloot, de entree is hersteld, de wilgentenen die vernield waren bij de paddenpoel zijn opnieuw geplaatst, het zwerfvuil werd verwijderd en last but not least… de STA-stamtafel is geplaatst!

 

Een prachtig stukje vakwerk werd vervaardigd uit de gekapte bomen van de Heesterseweg. Op maat gemaakt door Robert van der Doelen van De Kastaan Nuland en op het Arboretum vakkundig in elkaar gezet onder leiding van Willie van Erp en de heer Van Lee (samen goed voor 100 jaar ervaring, vertelde Willie lachend ????)

 

Ook de inwendige mens werd goed verzorgd… dank je wel Gonnie, voor de heerlijke, verse soep en dank je wel Petra, voor de heerlijke krentenmik!

En als je dan aan het einde van zo’n dag moe maar zéér voldaan over het terrein loopt en om je heen kijkt, kan ik niet anders zeggen dan dat ik me trots voel op wat we samen met deze fijne groep mensen hebben bereikt. Samen sterk!

Alle vrijwilligers namens het bestuur weer bijzonder veel dank voor jullie tijd en inzet voor dit mooie, fijne plekje in Geffen.

 

Als je het leuk vindt, kom dan morgen gerust kijken op het Arboretum. De 10 laatste bomen zullen de grond in gaan op het huidige terrein. Intussen staan alweer 3 nieuwe aanvragen op de wachtlijst. Iedereen is welkom vanaf 09.30 uur. Om 10 uur wordt geopend door Harry Peters en daarna gaan de bomen de grond in.

 

Leuk om te weten is dat om ca. 13.00 uur de boom van Dweilkapel “Ut Gu Vals” wordt geplant en daarna zal de STA-stamtafel op het terrein in gebruik worden genomen.

 

Graag met de fiets of lopend naar het terrein komen en bent u toch met de auto, dan kunt u deze parkeren bij Wihabo. Wihabo, ook jullie weer bedankt voor het feit dat we wederom gebruik mogen maken van jullie terrein.

 

Laten we er morgen een prachtige dag van maken.

 

Hartelijke groeten,

Anita Walraven

Secretaris

 

klik hier voor meer foto's

 

 

Facebook