Boomplantdag 8 - 18 februari 2018

Datum: 18-02-2018


Boomplantdag 8 - 18 februari 2018

PRACHTIGE AFSLUITING 1e FASE ARBORETUM

 

Wat heerlijk dat we kunnen terugkijken op een SUPER mooie zondag met maar liefst 10 boomplantingen.

Het begon met vorst in de ochtend, tot groot genoegen van vele kinderen, die zich kostelijk vermaakten bij de bevroren paddenpoel. Maar al snel verwarmde de zon het Arboretum en liepen boomplanters, toeschouwers en toevallige passanten het terrein op, waar een gezellige drukte ontstond op het lager gelegen terrein.

 

Harry Peters opende de Boomplantdag en sprak vol trots over hetgeen we de afgelopen jaren, samen met inwoners en omwonenden van Geffen, hebben weten te bereiken.

Vaak moesten we knokken om zaken voor elkaar te krijgen en we voelden ons dan ook enorm gesteund door de aanwezigheid van maar liefst twee wethouders van Gemeente Oss: Annemarie van de Ven en Johan van der Schoot. Beiden steken hun enthousiasme over het Arboretum niet onder stoelen of banken en juichen ons initiatief toe. Zijn we blij mee. Hebben we hard nodig!

 

In de afgelopen drie jaar werden er door 68 personen en/of verenigingen maar liefst 78 bomen geplant! Een fantastisch resultaat waar we als bestuur meer dan trots op zijn!

Ook vandaag waren er weer vele bijzondere momenten en hoe mooi is het dat daarbij zoveel familie en vrienden bij betrokken zijn. Vele blije gezichten, blije herinneringen en soms ook even een traantje wegpinken. Het mag er allemaal zijn.

Een prachtige notenboom voor Chester ‘Blowing in the wind…’, een varen beuk voor een  ‘harmonieuze familie, waarin het geluk vanzelf ontkiemt’, een stoere eik voor een familie die vindt dat ‘Onze boom verbindt, in weer en wind’.

 

Stuk voor stuk mooie bomen met mooie verhalen, elke boom en elke familie zijn eigen verhaal. Soms om stil van te worden, soms om te glimlachen en er zijn er natuurlijk ook, waarbij spontaan een schaterlach ontstaat. Wie vanmiddag aanwezig was weet dat ik het heb over de boom van Dweilkapel “Ut Gu Vals”. Al sinds 1995 een hechte club muziekvrienden die vandaag besloten een notenboom te planten, Uiteraard werden er een paar vrolijke nummers gespeeld door de volledig in stijl uitgedoste Dweilkapel en werd de boom gedoopt met Champagne.

 

Na de boomplanting ‘dweilde’ De Dweilkapel naar het hoger gelegen terrein, waar de heren en dame van de Stamtafel al rustig stonden te genieten van hun nieuwe STA-Stamtafel. Aangenaam verrast door het vakwerk van Robert van der Doelen van De Kastaan, die uit de gekapte bomen van de Heesterseweg een prachtige STAtafel vervaardigde. Luid applaus voor Willie van Erp, die gisteren -samen met o.a de heer Van Lee- op de Vrijwilligersdag  de tafel vakkundig in elkaar zette.

De Stamtafelleden hopen hier nog menig keer te kunnen bomen (al dan niet over bomen) en Jan van Vucht deed de fantastische uitspraak: “Nu ligt het Arboretum in Geffen… maar hoe zou het zijn als er zóveel uitbreiding komt, dat Geffen uiteindelijk in het Arboretum ligt!”.

 

Ik vind het een fantastisch plan Jan. We dromen fijn verder over -in eerste instantie maar even een klein stukje- uitbreiding en hopen onze gebruikelijke Boomplantdag van november, op een mooi nieuw terrein te kunnen ‘voortplanten’.

 

Alle betrokkenen bij de aanleg van de eerste fase van het Arboretum danken wij vanuit het diepst van ons hart. We sluiten met enige weemoed deze fase af, maar kijken direct vol enthousiasme vooruit en staan in de startblokken voor ARBORETUM GEFFEN, FASE TWEE!

 

Mogen we dan ook weer op jullie steun en inzet rekenen?

 

Hartelijke groeten,

Namens het bestuur

Anita Walraven

secretaris

 

Klik hier voor foto's

Facebook