VRIJWILLIGERSDAG za. 4 mei

Datum: 11-04-2019


VRIJWILLIGERSDAG za. 4 mei

Bericht van onze voorzitter:

 

Beste vrijwilligers en geïnteresseerden van het Arboretum.

 

VRIJWILLIGERSDAG wordt verzet naar ZATERDAG 4 MEI

Gisterenavond 10 april hebben wij als bestuur besloten om de Vrijwilligersdag van a.s. zondag 14 april te verzetten naar 4 mei van  09.00 tot ca. 12.30 uur.

 

De reden van dit besluit is meerledig. 


Tot vandaag hebben we vijf vrijwilligers aangemeld gekregen en dat is te weinig om daadwerkelijk de werkzaamheden uit te voeren die nodig zijn. Een aantal trouwe vrijwilligers zijn op vakantie of hebben andere activiteiten. Daarnaast is misschien ook de zondagmorgen achteraf niet de juiste keuze.

 

De Vrijwilligersdagen en maaibeurten, watergeven, zaaien van bloemenmengsels etc. worden tot nu toe uitgevoerd met materiaal en machines van Stadhouders Hoveniers en dat alles om niet. De Geffense gemeenschap is daar erg blij mee, maar er is ook besef dat dit voor de langere termijn geen blijvende situatie kan zijn. De Stichting wil uiteindelijk zelf de boomplantingen en inrichting blijven verzorgen en de onderhoudswerk- zaamheden samen met een derde partij periodiek vastleggen.

 

KRACHTEN BUNDELEN

Wij zijn opzoek gegaan naar een structurele oplossing voor zowel het vrijwilligers vraagstuk, machines, groot onderhoud en periodieke opvolging van geplande werkzaamheden. Landschapsbeheer Oss is bereid om een aantal zaken op zich te nemen.

Op 4 mei om 09.00 uur komen ook een aantal vrijwilligers uit de gemeente Oss en hoe mooi zou het zijn als wij onze krachten bundelen en samen deze klus te klaren.

Verdere ontwikkelingen zijn nu dat we binnenkort starten met de aanleg van een eigen besproeiingsinstallatie en dat de brede toegangsweg wordt voorzien van een laag ‘Padvast’, zodat ook deze weg beter begaanbaar wordt.

 

“DAT IS OSS” - PICKNICK

De picknick op het Arboretum tijdens de warme zomer in 2018 was een groot succes!
Op 6 Juli vindt de “Dat is Oss” Picknick plaats, voorafgaand aan het jaarlijkse Roggemaaien voor Effe Noar Geffe. Een evenement waar de Gemeente Oss, Effe noar Geffe en Arboretum volop aan trekken om er iets zeer bijzonders van te maken. Zet u de datum vast in uw Agenda!
Tevens zal op deze dag door "Dat is Oss" symbolisch een boom worden geplant.


Hoewel alle partijen de noodzaak van een forse uitbreiding zien en hoog op het verlanglijstje hebben staan, vereist de uitbreiding eerst een aantal handtekeningen en definitieve notariële transacties.

Op dit moment hebben wij nog geen idee waar en wanneer de uitbreiding werkelijkheid wordt en zijn daarnaast wel vast overtuigd dat de uitbreiding er komt.
Het aantal nu reeds aangemelde boomplantingen op het nieuwe terrein is 15 en u kunt zich nog steeds opgeven onder voorbehoud van de uitbreiding.

 

Met vriendelijke groet,

Harry Peters

 

Facebook