Terugblik MIDZOMERAVOND

Datum: 24-06-2018


Terugblik MIDZOMERAVOND
Even terugblikken op de MIDZOMERAVOND

Wat een heerlijke avond, prachtig weer, wat een gave activiteiten en wat mooie opkomst.


Het plaatsen van de lange bank tegen de schanskorfwand trok zeker bekijks: veel lof voor Willie van Erp, die vele uren in de voorbereiding heeft gestoken om deze prachtige bank, gemaakt uit de bomen van de Heesterseweg, ter plekke op het Arboretum te kunnen monteren.

Bijgedragen en bijgestaan door Ben Romme, voor wie deze plek een mooie betekenis heeft. Uiteindelijk maken vele handen licht werk en hielpen ook mensen mee die gezellig van de MIDZOMERAVOND kwamen genieten. Samen sterk.


Spectaculair was ook het ‘beestenzagen’ t.b.v. het HuisBoompjeBeestje-pad. Meesterbeestenzager Dirk Reinders van Beeldhoutwerk zette vakkundig zijn elektrische zaag in een stuk hout en warempel… hij toverde hieruit een vlinder tevoorschijn! Fantastisch om te zien hoe met zo’n ‘grof geweld’ een waar en verfijnd kunstwerk kan worden gemaakt.
Intussen hebben Willie van Erp en Harry Peters zaterdag de hele middag lopen zwoegen om de eerste 5 dieren op hun plek te krijgen. En ze staan er: de uil, de vos, de fazant, de eend en het konijn. De rest volgt nog.
Dank jullie wel Dorpsraad Geffen, voor jullie bijdragen hieraan!

 

Op het lager gelegen terrein, voor de tribune, werd in volle de avondzon rust en ontspanning gevonden d.m.v. een fijne TAI CHI les, die werd gegeven door Peer van Haaren. Hier en daar een kleine aarzeling… maar uiteindelijk zag ik iedereen die meedeed vol overgave genieten van de rustgevende oefeningen.


Een mooie, houten bank werd geplaatst in het bijzijn van Monika Binz, die haar zoon vertegenwoordigde. Hij schonk het Arboretum een solide bank, gemaakt door vrijwilligers van Landschapsbeheer, vervaardigd van de moeraseiken uit de Granietstraat in Oss.

De bank die voor Harald en Mimi Arts zou worden geplaatst, mag nog heel even wachten, tot de processierups die in de boom huist waaronder het bankje komt te staan met de noorderzon is vertrokken.

Bij de Berkels (de vijf prachtige, witte berken en de elzen achter het Roggeveld) werd een robuuste, betonnen bank geplaatst. Een rustpunt met een heerlijk uitzicht over het land.


Teruglopend naar de Tai Chi les hoor ik iemand roepen: “Hé.. Anita, moet jij niet meedoen?”.
“Tja, iemand moet toch de foto’s maken”, roep ik lachend terug. Tegelijkertijd besef ik hoe blij ik ben dat ik al dit moois mag fotograferen. Een warm gevoel van trots overvalt me. We hebben het toch maar mooi voor elkaar gekregen… met z’n allen, alle betrokkenen, vrijwilligers, donateurs.

Chapeau lieve mensen, en kom maar door met die uitbreiding Gemeente Oss, want Geffen is er allang klaar voor. Glimlach.

 

Hartelijke groeten,

Anita Walraven

Secretaris

 

klik hier voor meer foto's

Facebook